Tan important és la pala com el talent del jugador, és una equivocació triar la pala de pàdel pel preu (la més cara) o per la marca. Generalment les pales de gamma alta acostumen a ser més recomanables per a jugadors d’un nivell alt perquè són de maneig molt complicat.

També es comet l’error de pensar que una pala de potència és la millor opció. Equivocació! A vegades les nostres habilitats internes ens fan ser jugadors d’un caire més tècnic o defensiu. Si fos així, l’opció de la pala potent no és bona, ens farà pitjor jugadors, ja que no estarem potenciant el nostre fort.

Les característiques que hem de tenir en compte a l’hora de triar una pala són:

 

LA FORMA

La de diamant està recomanada a experts, ja que té poc control  i molta potència. La de pera, també anomenada de gota o de llàgrima, seria de nivell entremig entre la diamant i la rodona. Té diferents equilibris, entre potencia i control. La rodona està pensada per a un millor control i un copeig més segur, la millor per als que comencen o busquen maneig més que potència.

 

LA DURESA

Com més duresa te la superfície d’una pala menys velocitat de sortida tindrà la pilota i a l’inrevés. Així estarem d’acord que si tenim una pala amb menys duresa, la pilota sortirà a tota velocitat, creant així una disminució del control sobre aquesta. Per tant els jugadors que volen tenir control de pilota necessiten una superfície dura o intermèdia.

 

LA MIDA

En la mida “oversize”, les grans, la zona d’impacte és més gran i això millora la potencia i redueix el control. Amb la mida clàssica passa just el contrari i la mida “midsize” manté els avantatges i inconvenients de les altres dues mides. Aquesta última és la mida més equilibrada encara que dependrà de la seva duresa i la forma de la pala.