Molts cops costa trobar el company ideal de pàdel. No defensa amb intensitat, no ataca prou bé, té la mà fluixa… Les parelles de pàdel sempre tenen problemes, l’esport en general és competitiu i a vegades no es poden evitar retrets, competitivitat, rivalitat o un inexistent “feeling” entre companys.

La psicologia en aquest sentit hi té molt a veure. Està clar que si una parella ho guanya tot o quasi tot, estarà “bé”. Els problemes es noten més quan es perd o quan no es juga bé. La competitivitat té molt a veure amb la motivació, i a la vegada, la motivació té molt a veure amb la psicologia. I aquí hi entra la relació entre companys. Per poder assolir unes fites és necessari tenir una relació neta i sincera amb la persona que tens al costat cada partit.

Alguns consells per aconseguir una bona relació esportiva són:

  • Ser menys individualista: molts cops no veiem més enllà de nosaltres mateixos. Hem de pensar en el tàndem, equilibrar la parella de cara al joc. Si un dia no s’està encertat, intentar deixar actuar més al company.
  • Diàleg i comunicació, una de les qüestions més importants que existeix. S’ha de tenir una bona comunicació per poder conèixer al teu company fins al punt de només amb la mirada saber què pensa.
  • Saber guanyar i perdre, potser més encara quan es perd o no es juga bé s’ha d’afrontar de bona manera. S’ha de tenir un bon caràcter a les bones i, tant o fins i tot més, quan les coses van malament.
  • Sentir-se bé amb un mateix i tenir empatia és fonamental. Has d’estar bé tu mateix i també pensar sempre en el teu company.
  • L’optimisme en totes les situacions és essencial perquè a més d’estar a gust amb un mateix, també ajuda al company i fa que tots dos us sentiu amb més motivació i bon humor.